Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto
Domů  »  Aktuality  »  Mladší žáci: Turnaj "O pohár ředitele školy" .....

Mladší žáci: Turnaj "O pohár ředitele školy" .....

V sobotu 13.1.2024 si dali dostaveníčko v tělocvičně ZŠ gen.H.Píky a MŠ ve  Štítině mladší žáci. Pod názvem  turnaj „O pohár ředitele školy“  organizátoři připravili další z několika turnajů za účasti mužstev: FK ISMM Město Albrechtice, FK Velké Hoštice, SK Slavie Třebovice a našeho mužstva. Hrálo, jak už to u nás bývá, dvoukolovým systémem každý s každým  s délkou hrací doby jednoho zápasu 15 minut.


Složení našeho mužstva: Eduard Miketa, Adam Machold, Šimon Šuráň, Mikuláš Procházka, Fiip Dubný, Ondřej Bittner, Matyáš Holuša, Jakub Trávníček, Martin Kubesa, Patrik Lenc, Matouš Žůrek, realizační tým Radek Machol, Jiří Grussmann

Výsledky:

Štítina – Velké Hoštice  1:2, 1:2

Štítina -  Třebovice 4:2, 2:1

Štítina – Město Albrechtice  2:0. 1:0

Branky: 6-Adam Machold, 2-Šimon Šuráň. 1- Patrik Lenc, Ondřej Bittner, Vojtěch Trávníček

Na turnaji se sešla vyrovnaná mužstva. Některá z nich při vzájemných duelech nastoupila proti sobě vůbec poprvé. Náš tým v prvním utkání turnaje nastoupil proti pozdějšímu vítězi celého turnaje mužstvu Velkých Hoštic. Po vzájemném oťukávání se v 8.minutě Hoštice ujaly vedení a o tři minuty později zvýšily svůj náskok na 2:0. Naše mužstvo se však nezdávalo a snažilo se pro něho nepříznivý stav zvrátit. Ve 13. minutě nastřelil břevno soupeřový branky pěknou střelou Šimon Šuráň. Konečnou podobu  porážky našeho mužstva v poměru 2.1 pečetil v 15.mimutě Adam Machold. Rovněž druhé utkání proti Hošticím skončilo porážkou našeho mužstva 2:1. Hned v první minutě se Hoštice  ujaly vedení po chybě Šimona Šuráně 1:0. Náš tým usiloval o vyrovnání, což se podařilo v 5.minutě Vojtovi Trávníčkovi Od této chvíle se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. V 10. minutě vstřelily Hoštice svou druhou branku a stav 2:1 udržely, při vši snaze našeho mužstva o vyrovnání, až do konce utkání.. Zajímavý byl první zápas našeho proti mužstvu Třebovic. Náš tým v rozsahu 4.- 7. minuty zaznamenal Adamem Macholdem  dva góly. Třebovice v 8.a 9. minutě stav vyrovnaly. Útoky se začaly přelévat ze strany na stranu. V 11.minutě vstřelil vedoucí branku našeho týmu Patrik Lenc a konečné vítězství 4:2 pečetil minutu před koncem utkání Adam Machold. Ještě zajímavější bylo druhé utkání proti Třebovicím. Hned v 1.minutě se ujal náš tým brankou Šimona Šuráně vedení 1:0. O dvě minuty Třebovice srovnaly stav na 1:1 a od této doby začaly obléhat naší branku. Otázka dalšího gólu v naší  brance visela na vlásku. Náš tým se k útokům dostával  jen sporadický. Byl uzavřen na své vlastní polovině. 2x zachránila naší branku tyč a několikrát brankář Eda Miketa doslova čaroval. Konečné rozuzlení zápasu přinesla 13.minuta, kdy se podařilo Šimonovi Šuráňovi skórovat a stav byl 2:1 pro naše mužstvo. Tento stav se podařilo díky i taktizování  udržet až do konce utkání. Tentokrát při našemu mužstvu stálo štěstí. Ale i to k fotbalu patří. V obou zápasech proti mužstvu Města Albrechtic náš tým zvítězil V prvním utkání brankami Adama Macholda v 2.minutě a Ondřeje Bittnera ve 12.minutě. Ve druhém utkání brankou Adama Macholda ve 4.minutě. Oba zápasy byly vzácně vyrovnané a čemž mj. svědčí i samotné výsledky. Na rozdíl od soupeře se našemu mužstvu podařilo vstřelit góly.

Celkové pořadí: 1.FK Velké Hoštice, 2.TJ Tatran Štítina, 3.SK Slavie Třebovice, 4.místo FK ISMM Město Albrechtice

První místo Velkých Hoštic je zcela zasloužené. Mužstvo  prošlo turnajem bez ztráty kytičky. Pět jeho zápasů, z celkového počtu šesti, skončilo brankovým rozdílem jedné branky, což svědčí  o vyrovnanosti turnaje. Naše mužstvo obsadilo v turnaji velice pěkné druhé místo, ke kterému mu blahopřejeme. Získalo celkem 12 bodů se skórem 11:7. Obsazení tohoto umístění, při vyrovnanosti všech týmů, nebylo vůbec jednoduché. O to více si toho ceníme. Mužstvo má v sobě hráčský potenciál. Bylo jen škodou, že někteří hráči se uchylovali k individuálním akcím a často se zapomínalo na střelbu .

Celkově turnaj splnil své očekávání. Stal se součásti zimní přípravy jednotlivých mužstev. Škoda jen, že scházela větší fotbalová kulisa. Mužstva by si to určitě za předvedenou hru zasloužila. Ale u této věkové kategorie už to takto bývá. Medaile a poháry předal mužstvům ředitel školy  Mgr. Daniel Matyášek.

V nadcházejícím období, mimo řádných tréninky, čekají na naše mužstvo mladších žáků dva halové turnaje:

  • v sobotu 27.1.2024 turnaj v Městě Albrechticích „O pohár gen.řed. ISMM“
  • v sobotu 24.2.2024 turnaj „Tatranek Cup“ v tělocvičně ZŠ za účasti mužstev SK Bohuslavice, TJ Sokol Holasovice a SK Štáblovice

Za přípravu turnaje patří poděkování Martinu Dröslerovi a Renátě Seidlové, za pořízení fotodokumentace Miroslavu Procházkovi, za obsluhu časomíry Tondovi Popkovi, za řízení zápasů Lukáši Lencovi a Michalu Schreierovi a všem ostatním nejmenovaným, kteří se nějakým způsobem na přípravě a organizaci turnaje podíleli.

JS

Aktualizováno: 14.1.2024

Přidej se k nám

Rychlý přehled zápasů

 Štítina - Dolní Moravice   
 Velké Hoštice - Slavia Opava  
 Krásné Loučky-  Velká Polom  
 Vrbno p.P. -Hradec n.M.  
 Malé Hoštice - Stará Ves  
 Velké Heraltice - Zlatníky  
 Slavkov - Jindřichov  

 


rychlé výsledky           oficiální výsledky

Aktuální tabulka Muži

1.  Velké Heraltice 12
2.  Štítina 10
3.  Velká Polom   9 
4.  Jindřichov  8
5.  Vrbno p.P.   7 
6.  Slavkov  7
7.  Jindřichov   5 
8.  Slavia Opava  4
9.  Krasné Loučky  4
10.  Stará Ves  4
11.  Velké Hoštice  3
12.  Hradec n.M   1 
13.  Dolní Moravice   1
14.  Zlatníky   1  


Kontakt

TJ Tatran Štítina
Ivana Kubince 344
747 91 Štítina

registrační číslo:
8050151 

předseda:
Tomáš Halška
t.halska@volny.cz
tel.: 724 302 238

mládež, sekretář:
Jindřich Sosna
jindrich.sosna@email.cz
tel.: 739 713 848

Ke stažení


TOPlist