Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto Banner foto
Domů  »  Aktuality  »  Zhodnocení soutěžního ročníku 2023/2024

Zhodnocení soutěžního ročníku 2023/2024

     Mistrovským utkáním mužstva mužů v pátek 14.6.2024 proti TJ Sokol Těškovice  byl v našem fotbalovém oddíle ukončen soutěžní ročník 2023/2024. Do mistrovských soutěží, řízených Okresním fotbalovým svazem v Opavě,  měl náš oddíl přihlášená tato mužstva:

  • Okresní přebor mužů
  • Okresní soutěž mladších žáků 1 +7  (roč.nar.2011 a mladší)
  • Okresní soutěž starších  přípravek 1 + 5  ( roč.nar.2013 a mladší)

     Z tohoto soutěžního ročníku máme upřímnou radost, zejména z postupu našeho mužského mužstva do vyšší soutěže- 1.B.třídy, která je řízená Moravskoslezským fotbalovým svazem.

     Mužstvo mužů již v podzimní části ukázalo své ambice. Předvádělo líbivý, oku diváka pohledný fotbal, založený na pevné defenzivě, kombinační hře uprostřed pole, rychlých průnikových přihrávkách a přesnými nákopy za obranu soupeře. Tento způsob hry přinášel své ovoce. Až do desátého kola podzimní části mužstvo neokusilo hořkost porážky. Poprvé  podlehlo v jedenáctém utkání na domácím hřišti ve vyrovnaném utkání týmu  Žimrovice v poměru 1:0. Ve všech ostatních utkáních zvítězilo a po podzimu obsazovalo 1.místo.

    Ve stejných intencích pokračovalo naše mužstvo mužů i v jarní části soutěže, i když někteří soupeři již byli na něj dobře připravení. Pak přišel zápas proti TJ Žimrovice na jejich hřišti, kdy již bylo jasné, že náš tým postupuje do vyšší soutěže. O poločase vedl náš tým 1:0 a mohl domácímu mužstvu oplatit porážku z podzimu. Soupeř krátce po zahájení druhého poločasu srovnal stav na 1:1. Pak následovalo výrazné oslabení našeho mužstva vyloučením našich tří hráčů. Mužstvo však ukázalo svou morální sílu a i v početní převaze domácího mužstva, která trvala cca 60 minut, udrželo nerozhodný stav 1:1 až do konce utkání. Ve zbývajících dvou zápasech do konce soutěžního ročníku, kdy naše mužstvo bylo oslabeno o vyloučené a zraněné hráče, podlehlo svým soupeřům. Z celkového počtu  dvaceti šesti odehraných zápasů 22x zvítězilo, 3x utržilo porážku a jedno utkání skončilo nerozhodným výsledkem.  Získalo celkem 67 bodů se skórem 104:15. Druhého v pořadí, mužstvo TJ Sokol Stěbořice, nechalo za sebou o 8 bodů

     Hráčský kádr tvořili v podzimní části tito hráči: Adam Bartusek, Patrik Dřizgevič, Patrik Hora, Jan Gattnar, Filip Graf, Radan Grigarčík, Tomáš Halška, Petr Kunczik, Ondřej Kurka, Jiří Majewski, Marek Sakmar, Tomáš Těžký, Vojtěch Tomáško, Vojtěch Trušina, Dušan Vala, David Vitásek, Marek Vitásek a Martin Vitásek. Do jarní části bylo mužstvo posíleno o Tomáše Fuska , Daniela Šumberu a brankáře Dominika Ploháka. Naopak z různých důvodu se do jarní části nezapojili Tomáš Těžký, Marek Vitásek a Ondřej Kurka. Trenér mužstva  Vratislav  Maisel, vedoucí Libor Adamčík.

    Radost máme i z naších mládežnických týmu. Jak mladší žáci, tak starší přípravka obsadili ve svých kategoriích 3.místo.

     Před trenéry mladších žáků Radkem Macholdem a Jiřím Grussmannem stal nelehký úkol. Na rozdíl od kategorie starší přípravky, kterou kluci v minulém soutěžním ročníku hráli a která se hraje v počtu 1 + 5 na hrací ploše, mladší žáci hrají v počtu 1 + 7 anavíc na polovinu fotbalového hřiště. Po odchodu některých hráčů museli trenéři vytvořit nový hráčský kolektiv a naučit je prostorové orientaci na větším hřišti. Určitým handicapem bylo i to, že náš tým je převážně tvořen roč.nar.2012 a kluci většinou nastupovali proti soupeřům o rok starším. O tom, že se tento úkol podařilo zvládnou svědčí i umístění po podzimní části soutěže. Náš tým obsadil v tabulce velice pěkné třetí místo za mužstvy SFC Opava a TJ Hradec n/M. Z šestnácti  zápasů 11x zvítězil a 5x utržil porážku. Získal celkem 33 bodů se skórem 70:50.

     Mužstvo tvořili tito hráči: Matyáš Johančík, Adam Machold, Filip Dubný, Šimon Šuráň, Matyáš Holuša, Matouš Žůrek, Ondřej Bittner, Patrik Lenc, Vojtěch Frais, Jakub Trávníček, Martin Kubesa, Danilo Ostroparchenko, Mikuláš Procházka , Danijel Sonjarič a Nikolas Sonjarič.

    Obdobný úkol jako před trenéry mladších žáků stal před trenéry starší přípravky Marcelem Černekem a Davidem Ježíkem. Úspěšný tým minulého soutěžního ročníku, kdy kluci hráli v kategorii mladší přípravky a bezkonkurenčně obsadili první místo, přičemž neokusili hořkost porážky, se mu po odchodu několika hráčů do SFC Opava rozpadl. Navíc handicap, kdy kluci nastupovali proti o rok starším hráčům, je také provázel. Ale i naše mužstvo starší přípravky se toho úkolu zhostilo velice dobře. Ze 14-ti zápasů 10x zvítězilo a ve čtyřech padlo. Získalo celkem 30 bodů se skórem 146:70. V tabulce skončilo na třetím místě o bod za druhým v pořadí, mužstvem SFC Opava.  O devět  bodů méně měla Slavie Opava na čtvrtém místě. První místo obsadilo mužstvo SK Moravan Oldřišov.

    Mužstvo tvořili tito hráči: Mikuláš Procházka, Matyáš Johančík, Patrik Černek, Tomáš Pawlorek, Kristián Čermín, František Žurek, Tobiáš Bailner, Jakub Kaštovský, Ondřej Binar, David Ježík, Albert Franěk, Nikolas Sonjarič, Václav Berousek a Viktor Vacek.

    Vedle mužstev, která byla přihlášená do oficiální mistrovské soutěže, pracuje v rámci fotbalového oddílu fotbalová školička, kterou vede jako hlavní trenér Jiři Holeš. Zde se malí začínající fotbalisté učí základům fotbalové abecedy. V podzimní části byly pro ně zorganizované dva přátelské zápasy a malí fotbalisté se zúčastnili turnajů v Bolaticích a Kozmicích. V jarní části se pak zúčastnili turnaje v Bohuslavicích a našeho turnaje „O pohár gen.H.Píky. Bohužel dva připravované triangly v měsících duben a květen musely být z důvodu nepřízně počasí zrušené.

   Doposud v této kategorii evidujeme tyto malé fotbalisty: Štěpán Beneš, Filip Stoklasa, Viktor Steuer, Matyáš Vavrla, Matyáš Pol, Martin Hula, Vojtěch Koník, Matěj Holeš, Šimon Novák, Tobiáš Ulrich, Sebastián Mijalovský, Lukáš Pol, Aleš Dominik, Hubert Polášek, Antonín Světlík a Maxim Zika.

    Do nového soutěžního ročníku 2024/2025 máme přihlášení mužstva:

  • Muži 1.B.třída
  • Mladší žáci 1 + 7, roč.nar.2012 a 1013
  • Starší přípravka 1 + 5,  roč.nar. 2014 a 2015
  • Mladší přípravka 1 + 4, roč.nar.2016 a 2017

     Problém, který nás v této době sužuje je fotbalová školička. Jedná se o malé fotbalisty roč.nar. 2018 a mladší. Hledáme k těmto začínajícím fotbalistům  trenéry. Doposud se i přes naší výzvu nikdo neozval a otevření fotbalové školičky pro SR 2024/2025 je ohrožené.

 

Naším mužům blahopřejeme k postupu do vyšší soutěže a přejeme mnoho úspěchů. Všem ostatním děkujeme za dobrou reprezentaci fotbalového oddílu, TJ Tatran i obce Štítiny.

                                                           

 

 

 

Aktualizováno: 16.6.2024

Přidej se k nám

Rychlý přehled zápasů

 Vrbno p.P. - Štítina   
 Velké Heraltice - Malé Hoštice  
 Velké Hoštice - Velká Polom  
 Krásné Loučky - Slavkov  
 Slavia Opava - Dolní Moravice    
 Zlatníky -Jindřichov  
 Hradec n.M. - Srará Ves  

 


rychlé výsledky           oficiální výsledky

Aktuální tabulka Muži

1.  Velké Heraltice  
2.  Velká Polom  
3.  Štítina    
4.  Vrbno p.P.  
5.  Malé Hoštice  
6.  Jindřichov  
7.  Slavkov    
8.  Slavia Opava  
9.  Krasné Loučky  
10.  Dolní Moravice  
11.  Velké Hoštice  
12.  Stará Ves   
13.  Hradec n.M.    
14.  Zlatníky       


Kontakt

TJ Tatran Štítina
Ivana Kubince 344
747 91 Štítina

registrační číslo:
8050151 

předseda:
Tomáš Halška
t.halska@volny.cz
tel.: 724 302 238

mládež, sekretář:
Jindřich Sosna
jindrich.sosna@email.cz
tel.: 739 713 848

Ke stažení


TOPlist